+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Γιατί να επιλέξετε την κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ για τον τοκετό σας

  Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική μαιευτική, γυναικολογική κλινική της Βόρειας Ελλάδας, σημείο αναφοράς για τη φροντίδα στη μητέρα και το νεογνό, με τεράστια εμπειρία, εξειδίκευση και πάνω από όλα με σεβασμό στη νέα ζωή.

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, με επίκεντρο το Μαιευτικό Τμήμα της, φιλοξενεί το θαύμα της ζωής καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ζεστασιά, αλλά ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και στελεχωμένο με άρτια καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι συνοδοιπόρος στο πιο υπέροχο ταξίδι στη ζωή μιας γυναίκας, υποστηρίζοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της με μια σειρά εξειδικευμένων τμημάτων.

  Αγκαλιάζει τη μητέρα από τη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό μέχρι τη φροντίδα του μωρού της τις πρώτες ώρες και ημέρες της ζωής του. Με ανθρώπινο δυναμικό που διακρίνεται για την εξειδίκευση, την εμπειρία και το ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά και με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας υποστηρίζει τη μητρότητα σε όλες τις εκφάνσεις και σε όλα τα στάδιά της με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Αναλυτικά:

  Μητρικός θηλασμός

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ενθαρρύνει τον μητρικό θηλασμό με μια σειρά ενεργειών φιλικών προς τη μητέρα και το νεογνό:

  -Έχει οργανώσει Ομάδες Μητρικού Θηλασμού για την ενημέρωση, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των μητέρων στη διαδικασία του θηλασμού, που υποστηρίζεται από έμπειρες, αλλά και συνεχώς εκπαιδευόμενες μαίες.

  – Διοργανώνει στο τελευταίο τρίμηνο κάθε κύησης ειδικό σεμινάριο με τίτλο «Βάπτισμα Μητρότητας», όπου εκτός από την προετοιμασία για τον τοκετό, η μέλλουσα μητέρα ενημερώνεται για τον μητρικό θηλασμό και τη σημασία του.

  -Προωθεί και υποστηρίζει την άμεση επαφή δέρμα-δέρμα του νεογέννητου με τη μητέρα (skin to skin) υπό την καθοδήγηση και διακριτική επίβλεψη των μαιών, ξεκινώντας την διαδικασία κατευθείαν από την Αίθουσα Τοκετών.

  -Προωθεί την άμεση επαφή του νεογνού με τη μητέρα του και στην καισαρική τομή.

  -Έχει δημιουργήσει ειδικό χώρο θηλασμού, όπου η μητέρα μπορεί να θηλάσει με ηρεμία το νεογνό, αφιερώνοντας όσο χρόνο θέλει σε ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον.

  -Διαθέτει ειδικό δωμάτιο άντλησης μητρικού γάλακτος για την περίπτωση νοσηλείας του νεογνού στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ).

  -Παρέχει τη δυνατότητα του roomingin σε όλους τους τύπους δωματίων, ώστε να μπορεί η μητέρα να έχει την αποκλειστική διαχείριση του νεογνού, με την διακριτική παρακολούθηση των έμπειρων μαιών της Κλινικής.

  Νεογνικοί έλεγχοι

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ διαθέτει επίσης ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων που διενεργούνται στα νεογνά της Κλινικής, από κλινικές εξετάσεις της ακοής, της όρασης και των ισχίων μέχρι προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο πλέον των 40 μεταβολικών νοσημάτων, μεταξύ των οποίων και η ινοκυστική νόσος. Στόχος των νεογνικών ελέγχων είναι να διαγνωσθούν εγκαίρως τυχόν συγγενείς ανωμαλίες, οι οποίες συνήθως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα στη νεογνική ηλικία, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη συνέχεια.

  Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Προγεννητικού Ελέγχου

  Για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και την προληπτική μέριμνα για τη γέννηση ενός υγιούς νεογνού η ΓΕΝΕΣΙΣ έχει δημιουργήσει ένα Πρότυπο Κέντρο με τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό σε μηχανήματα και λογισμικό και με εξειδικευμένους ιατρούς, οι οποίοι πραγματοποιούν όλες τις σύγχρονες και πλέον αξιόπιστες διαγνωστικές εξετάσεις για τον έλεγχο της ανάπτυξης του εμβρύου, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τον τοκετό.

  Το τμήμα προσφέρει όλο το φάσμα των επεμβατικών και μη επεμβατικών μεθόδων προγενετικής διάγνωσης για τα διαφορετικά στάδια της κύησης και της ηλικίας του εμβρύου, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες της υπερηχογραφίας, των βιοχημικών δεικτών και της γενετικής.

  Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

  Η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ διαθέτει ειδικά εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) για νεογνά που χρειάζονται αυξημένη παρακολούθηση ή εντατική νοσηλεία μετά τη γέννηση τους. Μάλιστα, οι παιδίατροι που υποστηρίζουν τις αίθουσες τοκετών και τη ΜΕΝΝ είναι εξειδικευμένοι νεογνολόγοι.

  Ο σύγχρονος εξοπλισμός της Μονάδας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θερμοκοιτίδες, αναπνευστήρες, μηχανήματα για την άμεση υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας, monitors για την παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών, αντλίες για την ακριβή ενδοφλέβια χορήγηση των απαιτούμενων υγρών και του γάλακτος, φωτοθεραπείες τελευταίας τεχνολογίας για την αντιμετώπιση του ίκτερου και αναλυτή, μηχάνημα στο οποίο ελέγχεται άμεσα η οξυγόνωση, ο αερισμός, οι ηλεκτρολύτες και άλλα στοιχεία απαραίτητα για την παρακολούθηση του νεογνού.

  Επίσης, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει neo-puff, μηχάνημα απαραίτητο για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μετά τη γέννηση κυρίως των πρόωρων νεογνών, φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και φορητή θερμοκοιτίδα με ενσωματωμένο αναπνευστήρα.

  Στη ΓΕΝΕΣΙΣ βρίσκεστε στα καλύτερα χέρια, μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς και σίγουρες πως θα υποδεχθείτε χωρίς καμία έγνοια το μωρό σας.

  IMG 5600