+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Δωρεάν εξετάσεις από την κλινική Γένεσις για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

  Μία ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή μαθητών της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας.

  Ειδική εκδήλωση σε τοπικό επίπεδο με στόχο την  ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποίησε η κλινική “Γένεσις” του ομίλου Euromedica, η μεγαλύτερη Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική στη Βόρεια Ελλάδα.

  Επιστημονική Ομάδα εξειδικευμένων ιατρών της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Συμπιλίδη, χειρουργό μαστού και αποτελούμενη από την κα Σοφία Τριανταφυλλίδου, χειρουργό μαστού και την κα Νικόλ Μασουρίδου, γυναικολόγο – χειρουργό μαστού, σε συνεργασία με τον σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» και τον πολιτιστικό σύλλογο «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, πραγματοποίησε στη Γουμένισσα δωρεάν 78 κλινικές εξετάσεις μαστού και προγραμμάτισε 40 απεικονιστικές εξετάσεις και υπερήχους μαστού σε γυναίκες. Την ιατρική ομάδα συνόδευε εξειδικευμένη νοσηλευτική ομάδα της «Γένεσις».

  Το μήνυμα που απηύθυναν οι ειδικοί επιστήμονες της Γένεσις ήταν η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τη θεραπεία της νόσου, που αφορά σε γυναίκες και άντρες.

  Μία ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή μαθητών της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας. Τα παιδιά, φορώντας ροζ και άσπρα μπλουζάκια, έδωσαν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της πρόληψης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έφτιαξαν αφίσες και πρόσφεραν από ένα ροζ τριαντάφυλλο στο ιατρικό προσωπικό. Όλοι μαζί, φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα «Η Πρόληψη Σώζει Ζωές» απελευθέρωσαν ροζ μπαλόνια στον ουρανό, κλείνοντας την εκδήλωση, με μια νότα αισιοδοξίας.

  Σημειώνεται ότι ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ο Μήνας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Και το μήνυμα είναι ένα: Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος, αν διαγνωστεί έγκαιρα.

  Οι σημαντικές εξελίξεις της ιατρικής τεχνολογίας στην πρώιμη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση επιτρέπουν όχι μόνον τη μακρόχρονη επιβίωση με ικανοποιητική ποιότητα ζωής, αλλά πολλές φορές και την πλήρη ίαση από τον καρκίνο του μαστού.

  H πρόληψη σώζει ζωές.