+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

  Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης τoυ ομίλου Euromedica.

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, στις 25/10, ο όμιλος Euromedica και η Κλινική Γένεσις προσφέρουν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε όλες τις κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, σε προνομιακές τιμές.

  Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πραγματοποιήσουν Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών στην ειδική προνομιακή τιμή των 40€.

  Η ενέργεια ισχύει για όσες γυναίκες καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους από 12 Οκτωβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2022, στις κλινικές και διαγνωστικά κέντρα του ομίλου Euromedica ανά την Ελλάδα. Για τον προγραμματισμό των εξετάσεών σας, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310 984000.

  Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης τoυ ομίλου Euromedica.

  Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες και στην Euromedica πιστεύουμε στην αντιμετώπισή του με τα κατάλληλα μέσα και κυρίως με τη σωστή ενημέρωση των γυναικών. Η έγκαιρη και ολοκληρωμένη διάγνωση, η πιο ουσιαστική προστασία, αποτελεί υποχρέωση κάθε σύγχρονης γυναίκας. Ο προληπτικός έλεγχος του μαστού συστήνεται σε κάθε γυναίκα και πρέπει να αρχίζει στην ηλικία των 40 ετών ή και νωρίτερα αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού ή υφίστανται άλλοι παράγοντες κινδύνου. Το χρυσό τρίπτυχο είναι μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση.

  Στις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου Euromedica, έχουν εγκατασταθεί ψηφιακοί μαστογράφοι τελευταίας γενιάς, που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα με την ελάχιστη δόση ακτινοβολίας.

  Εξετάσεις Προληπτικού Ελέγχου

  O προληπτικός απεικονιστικός έλεγχος μαστού αναφέρεται στη διενέργεια εξετάσεων πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον καρκίνου του μαστού. Οι όγκοι που ανιχνεύονται μέσω του προληπτικού ελέγχου είναι πολύ μικρού μεγέθους, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισης της νόσου.

  Για τον προληπτικό έλεγχο στις ηλικίες 20 έως 30 ετών συστήνεται κλινική εξέταση (ψηλάφηση) ανά τριετία, στις ηλικίες 30 έως 40 κλινική εξέταση κάθε χρόνο και από τα 40 και μετά ετήσια μαστογραφία και κλινικός έλεγχος. Σε όλα τα παραπάνω και αναλόγως των ευρημάτων, μπορούν να προστεθούν το υπερηχογράφημα μαστών και η μαγνητική μαστογραφία. Στις γυναίκες με «αυξημένο» κίνδυνο νόσησης, ο προληπτικός έλεγχος αρχίζει νωρίτερα και σχεδιάζεται πάντοτε σε συνεννόηση με τον ιατρό.

  Ο προληπτικός έλεγχος είναι ανώδυνος και παρέχει έγκαιρη διάγνωση, η οποία σε συνδυασμό με τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση κυριολεκτικά σώζει ζωές!