+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Θηλασμός κατά τους θερινούς μήνες

  Γράφει η: Αντωνία Καραγλάνη Διευθούνουσα, Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ – Μαία, MSc
  σε τεύχος του περιοδικού babyonline

  Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά! Το φετινό καλοκαίρι όμως είναι διαφορετικό, είναι ξεχωριστό και μοναδικό γιατί έχετε πλέον και το νεογέννητο μωρό σας. Είμαστε κοντά σας λοιπόν και σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο για εσάς, προκειμένου να σας υποστηρίξουμε δίνοντάς σας χρήσιμες συμβουλές για τον θηλασμό κατά τους θερινούς μήνες. 

  Θα σας προτείναμε να μην αλλάξετε το πρόγραμμα του παιδιού σε σχέση με τους θηλασμούς του κατά τους θερινούς μήνες, αλλά να έχετε κατά νου ότι: Είναι πολύ πιθανό το μωρό να έχει ανάγκη από περισσότερους θηλασμούς, μια και μέσα από το θηλασμό ικανοποιούν και το αίσθημα της δίψας τους. Η ανάγκη επομένως για τους επιπλέον θηλασμούς προκύπτει από το αίσθημα της δίψας, λόγω της ζέστης και όχι γιατί δεν τους φτάνει πια το γάλα σας, αλλά απλά γιατί διψούν! Έτσι συνεχίζετε με αποκλειστικό θηλασμό (όσες βρίσκεστε σε αυτή τη φάση)! Άλλωστε τα μωρά δεν χρειάζονται νερό, παίρνουν όσο πρέπει από το μητρικό γάλα!

  Το μητρικό γάλα μένει ανεπηρέαστο τόσο από την θερμοκρασία του σώματός σας, αλλά και από την θερμοκρασία του νερού της θάλασσας ή της πισίνας. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί η ποιότητά του σε καμία περίπτωση όπου και αν βρίσκεστε. Φροντίστε όμως να ρυθμίσετε και την δική σας αντίστοιχη λήψη υγρών ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του μωρού σας. Προτιμήστε να καταναλώνετε άφθονα υγρά και χυμούς φρέσκων φρούτων και όχι αφεψήματα από βότανα που δεν ξέρετε την επίδραση στο μητρικό γάλα. Δεδομένου ότι το μητρικό γάλα αποτελεί ασπίδα μικροβίων για τα μωρά, δεν χρειάζεται καμία ειδική προφύλαξη από σας γι αυτό, παρά μόνο το αντηλιακό σας το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σώμα και στο στήθος ΟΧΙ όμως στην θηλή και στην θηλέα άλω.

  Είναι επίσης σημαντικό να προνοήσετε και να πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις και για το μωράκι σας. Το καπελάκι και το αντηλιακό για το μωρό, αν είναι σε ηλικία που επιτρέπεται, είναι απαραίτητα αξεσουάρ για την παραλία.  Όπως επίσης θα πρέπει να φροντίσετε να είστε σε σκιερό μέρος ή κάτω από ομπρέλα και να αποφεύγεται τις ακατάλληλες ώρες έκθεσης στον ήλιο.