+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Ενδοσκοπική Γυναικολογία

  Ενδοσκοπική Γυναικολογία

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ διαθέτει 6 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες με ειδικό ενδοσκοπικό εξοπλισμό αιχμής, καθώς και μετεγχειρητική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 6 κλινών (ΜΕΘ) για την υποστήριξη των περιστατικών που χρήζουν επαυξημένης ιατρικής παρακολούθησης.

  Αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον της χειρουργικής βρίσκεται σε λιγότερο επεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης, δημιουργήσαμε το τμήμα Ενδοσκοπικής Γυναικολογίας, όπου πραγματοποιούνται, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, λαπαροσκοπικές και υστεροσκοπικές επεμβάσεις με ελάχιστη διάρκεια παραμονής.

  Η ενδοσκόπηση στη γυναικολογία έχει δώσει νέες διαστάσεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων. Επιπλέον, προσφέρει το μεγάλο πλεονέκτημα της ολιγοήμερης νοσηλείας και της γρήγορης επιστροφής στην καθημερινή ζωή μετά την επέμβαση.

  Χρήσιμες Πληροφορίες

  Λαπαροσκόπηση: Είναι η χειρουργική της κλειδαρότρυπας. Ο γυναικολόγος μπορεί μέσω μιας λεπτής κάμερας, η οποία εισέρχεται στη κοιλία, να εξετάσει τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες και τη μήτρα της ασθενούς. Αποτελεί συχνά επέμβαση εκλογής για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης ή της έκτοπης-εξωμήτριας κύησης, για την αφαίρεση λειομυωμάτων/αδενομυωμάτων της μήτρας αλλά και κύστεων των ωοθηκών, για τον έλεγχο σε υπογονιμότητα ή για τη λύση συμφύσεων στα εξαρτήματα-σάλπιγγες. Η λαπαροσκόπηση αποτελεί πλέον επέμβαση ρουτίνας, είναι ασφαλής και ο ιατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει τόσο για τα πλεονεκτήματα, όσο και για τις πιθανές επιπλοκές της. Ρωτήστε το γυναικολόγο σας για τις ενδείξεις και αντενδείξεις της λαπαροσκόπησης, όπως και για τους πιθανούς κινδύνους σε σχέση με το ιατρικό ιστορικό σας.

  Υστεροσκόπηση: Είναι επίσης διαδεδομένη γυναικολογική ενδοσκοπική επέμβαση με μεγάλο φάσμα ενδείξεων. Στην υστεροσκόπηση εισάγεται μια μικροκάμερα, από τον κόλπο της γυναίκας, στην ενδομήτρια κοιλότητα με σκοπό είτε την απλή επισκόπηση της κοιλότητας της μήτρας, είτε τη λήψη βιοψίας ή άλλων επεμβατικών χειρισμών, όπως η λύση διαφράγματος, αφαίρεση ενδομήτριου πολύποδα ή ινομυωμάτων. Συχνά εκτελείται στα πλαίσια διερεύνησης προβλημάτων πρωτοπαθούς ή δευτεροπαθούς γυναικείας υπογονιμότητας. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τις ενδείξεις και τις πιθανές επιπλοκές της υστεροσκόπησης συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.