+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • 56α Δημήτρια

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ των 56ων  Δημητρίων, το οποίο διεξήχθη από 1 – 20 Οκτωβρίου 2021 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

  Η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, του ομίλου Euromedica,  ως χορηγός του φεστιβάλ και συγκεκριμένα της θεατρικής παράστασης Babybird, μια παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, θα ήθελε να συγχαρεί την οργανωτική ομάδα της διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για αυτή την πρωτοβουλία όπως και τις καλλιτεχνικές ομάδες, που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και οι οποίες συνέβαλαν στην τόσο επιτυχημένη διοργάνωση ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονική περίοδο.

  Η Κλινική Γένεσις είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό μαιευτήριο της Βόρειας Ελλάδος και η πρώτη μικτή  (μαιευτική – γυναικολογική – χειρουργική) ιδιωτική κλινική για τη Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Οι υπερσύγχρονες ιατροτεχνολογικές, ηλεκτρομηχανολογικές και κτιριακές εγκαταστάσεις υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις νοσηλευόμενες και τους  συνεργάτες ιατρούς σε ένα μοντέρνο και φιλικό περιβάλλον. Από το 2020 λειτουργεί στην κλινική η μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης Fertilia με στόχο την προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών αντιμετώπισης της γυναικείας και ανδρικής υπογονιμότητας για την εξασφάλιση κορυφαίας ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. 

  Η παράσταση Babybird έχει ως θέμα την υπογονιμότητα στην Ευρώπη των τελευταίων δεκαετιών, στην οποία όλο και λιγότεροι άνθρωποι γεννούν όλο και λιγότερα παιδιά. O σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαμπίλης και τέσσερις ειδικοί επί του θέματος αναρωτιούνται: Τι δείχνουν οι αριθμοί; Σταμάτησαν οι άνθρωποι να κάνουν σεξ; Μήπως όλο και περισσότεροι δεν αποκτούν απογόνους από επιλογή; Πώς οι κοινωνικές κατασκευές εμπλέκονται με τις βιολογικές παρορμήσεις; Κι αν όντως έχουμε “πληθυσμιακό έλλειμμα”, γιατί διώκονται όσοι μετακινούνται για μια καλύτερη ζωή;

  Η δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ ερευνά τις έννοιες και τα ζητήματα της “υπογεννητικότητας”, του “υπερπληθυσμού”, της μητρότητας ως συνειδητής προσωπικής επιλογής, της διακοπής κύησης, των προγεννητικών ελέγχων, των κρατικών πολιτικών πρόνοιας, των τραπεζών σπέρματος και των dating apps.

  Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό φεστιβάλ των Δημητρίων πήραν μέρος περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους βραβευμένοι σκηνοθέτες, χορογράφοι, μουσικοί και εικαστικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  akis

  Από αριστερά προς τα δεξιά: Άκης Σακελλαρίου, ηθοποιός, Συντονιστής της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Συμβούλων Δημητρίων, Γιάννης Καφετσούλης, υπεύθυνος Marketing και Επικοινωνίας κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης