+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και εφαρμογή σχεδίου εκκένωσης στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ

  Στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης του προσωπικού της Κλινικής

  Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και η εφαρμογή σχεδίου εκκένωσης στις εγκαταστάσεις της Γενικής Χειρουργικής Μαιευτικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, του ομίλου Euromedica, στη Θεσσαλονίκη.

  Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του 3ου πυροσβεστικού σταθμού Θεσσαλονίκης υπό την παρουσία της διοίκησης της Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης του προσωπικού της Κλινικής για την αποτελεσματική πρόληψη και αντίδραση σε περίπτωση κινδύνου.

  Tο σενάριο περιελάμβανε άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στα χειρουργεία της Κλινικής και εκκένωση του τμήματος (περιπατητικοί και μη περιπατητικοί ασθενείς).

  Στην άσκηση συμμετείχαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και πυροσβέστες από τη μονάδα του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

  Στόχος της άσκησης ήταν η εμπέδωση των πρωτοκόλλων και των κανονισμών που πρέπει να ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, να εκκενωθούν με ταχύτητα όλοι οι χώροι και να αποτραπεί το ενδεχόμενο επέκτασης.

  Οι ασκήσεις με προσομοίωση πραγματικών περιστατικών και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα πυρασφάλειας έχουν στόχο να δημιουργήσουν μία κουλτούρα ετοιμότητας, άμεσης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε έκτακτα περιστατικά.

  Η ασφάλεια των νοσηλευόμενων και των εργαζόμενων σε συνδυασμό με την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας αποτελούν προτεραιότητα για την κλινική Γένεσις.