+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • ‘Aσκηση Πυρασφάλειας στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ

  Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στις εγκαταστάσεις της Γενικής Χειρουργικής Μαιευτικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, του ομίλου Euromedica, στη Θεσσαλονίκη.

  Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την  Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης του προσωπικού της Κλινικής για την αποτελεσματική πρόληψη και αντίδραση σε περίπτωση κινδύνου.

  Tο όλο πρόγραμμα εκτυλίχθηκε σε δύο στάδια:

  Το πρώτο, αφορούσε στην εκπαίδευση του προσωπικού τόσο για τα προληπτικά μέσα προστασίας όσο και για την άμεση αντίδραση στον κίνδυνο.

  Το δεύτερο στάδιο περιελάμβανε την άσκηση προσομοίωσης στις εγκαταστάσεις της κλινικής. Για το σκοπό αυτό, επιλέχθηκε ένα σενάριο βραχυκυκλώματος, στο οποίο η ομάδα πυρασφάλειας της “Γένεσις” και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να προστρέξουν και να εφαρμόσουν όλο το σχέδιο ασφαλούς εκκένωσης. Στην άσκηση συμμετείχαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και πυροσβέστες από τη μονάδα του 3ουΠυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, υπό τον διοικητή κύριο Χαράλαμπο Παπαδόπουλο.

  Στόχος της άσκησης ήταν η εμπέδωση των πρωτοκόλλων και των κανονισμών που πρέπει να ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, να εκκενωθούν με ταχύτητα όλοι οι χώροι και να αποτραπεί το ενδεχόμενο επέκτασης.

  Για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής, η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε προκαθορισμένους χώρους του 2ου ορόφου. Στο πλαίσιο τη προσομοίωσης μικρόφωνα ενημέρωσαν άμεσα τους παρευρισκόμενους και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης από την ομάδα πυρασφάλειας. Κλήθηκε η Πυροσβεστική και διατέθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά “νοσηλευομένων”. Χρησιμοποιήθηκαν πυροσβεστήρες και τα μόνιμα μέσα πυρόσβεσης της κλινικής.

  Οι ασκήσεις με προσομοίωση πραγματικών περιστατικών και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα πυρασφάλειας έχουν στόχο να δημιουργήσουν μία κουλτούρα ετοιμότητας, άμεσης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε έκτακτα περιστατικά.

  Η ασφάλεια των νοσηλευόμενων και των εργαζόμενων σε συνδυασμό με την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας αποτελούν προτεραιότητα για την κλινική Γένεσις.

  Ο όμιλος Euromedica, που λειτουργεί με την υποστήριξη του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Farallon, είναι από τους κορυφαίους ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμις υγείας, με Κλινικές, Διαγωνιστικά Κέντρα και Κέντρα Αποκατάσταης σε πολλές περιοχές της χώρας.