2310984000

Βαρναλίδης Ιωάννης

Πλαστικός Χειρουργός

Ο Dr. Βαρναλίδης κατέχει δύο πιστοποιήσεις Πλαστικού Χειρουργού, της Ελληνικής Επιτροπής Πλαστικής Χειρουργικής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS) έχοντας αριστεύσει στις εξετάσεις και των δύο επιτροπών. “Αποφοίτησα από την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ακολούθως ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική της Χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου”.

Εν συνεχεία, ειδικεύτηκα στην Πλαστική Χειρουργική στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, Εγκαυμάτων και Χειρουργικής Χειρός του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου”. Η εξοικείωση μου στις πιο σύγχρονες Αισθητικές και Επανορθωτικές χειρουργικές τεχνικές αναπτύχθηκε μέσα από τις μετεκπαιδεύσεις μου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και της Ευρώπης.

Η πρώτη μου μετεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία του Houston, USA και συγκεκριμένα στο Texas Children Hospital και στο The Methodist Hospital, όπου είχα τη τιμή να βρεθώ και να εκπαιδευτώ δίπλα στους αξιοσέβαστους καθηγητές Πλαστικής Χειρουργικής, τους Prof. Samuel Stal και Dr. Larry H. Hollier, Jr., καθώς και τον Dr. Jeffrey Friedman. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου σε αυτά τα κέντρα, εξειδικεύτηκα στις νεότερες τεχνικές της Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, καθώς και στις συγγενείς δυσπλασίες του προσώπου και της άκρας χειρός.

Ο δεύτερος σημαντικός σταθμός στη μετεκπαίδευση μου, έλαβε μέρος στο γνωστό πανεπιστήμιο του Yale (Yale School of Medicine) στο New Haven της πολιτείας του Connecticut, USA. Εκεί είχα τη τιμή να εκπαιδευτώ από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, όπως τον Prof. John A. Persing και τον Prof. Ariyan Stephan, δίνοντας μου την ευκαιρία να εκμαιεύσω τις τελευταίες εξελίξεις στην Πλαστική Χειρουργική και στην Επανορθωτική Χειρουργική των κρανιοπροσωπικών συγγενών ανωμαλιών.

Ακολούθως, συνέχισα και σε άλλες μετεκπαιδεύσεις, μία εκ των οποίων ήταν στο Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie και στο E:MC², Estetisch Medisch Centrum στην πόλη της Γάνδης του Βελγίου, όπου έγινα δεκτός και ολοκλήρωσα το Aesthetic Plastic Surgery Fellowship, δίπλα στους Dr. Patrick Tonnard και Dr. Alexis Verpaele και στο Sint–Lucas General Hospital με τον Prof. Koenraad Van Landuyt. Κατά τη διάρκεια του Fellowshipμου εξειδικεύτηκα στις πιο σύγχρονες τεχνικές της Αισθητικής Χειρουργικής του προσώπου, όπως το MACS lift, το Brow lift, το Microfat grafting (Lipofilling), της Αισθητικής Χειρουργικής του μαστού και της κοιλίας, καθώς και της αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης μου απέκτησα το τίτλο του διδάκτορα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβα με ομοφωνία το βαθμό άριστα.

Έχω δημοσιεύσει και συνεχίζω να έχω ενεργό ρόλο στη δημοσίευση αρκετών μελετών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και υπήρξα ερευνητής σε διεθνή μελέτη. Επιπλέον, συμμετείχα ως ομιλητής σε έναν αξιόλογο αριθμό μελετών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Επανορθωτικής και Πλαστικής Χειρουργικής (HESPRAS), Fellow of European Board of Plastic Reconstructive and Aethetic Surgery (EBOPRAS), member of the International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) και member of the International Confederation for Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (IPRAS). Συνεχίζω να παραμένω ενήμερος για τις πιο σύγχρονες εξελίξεις των τεχνικών της Πλαστικής Χειρουργικής, με την ενεργή συμμετοχή μου σε επιστημονικές συναντήσεις και τη συνεχή ενασχόληση μου με την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων. Ο στόχος μου είναι η επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού και λειτουργικού αποτελέσματος με διατήρηση της φυσικότητας των χαρακτηριστικών.

Η δική σας ικανοποίηση είναι και δική μου. Θεωρώ ότι η εξοικείωση μου με τις πιο σύγχρονες τεχνικές μπορούν να το πετύχουν. Αποτελώ μέλος της Ιατρικής ομάδας Εθελοντών της Πανελλήνιας Ἐνωσης Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ.). Η Ιατρική ομάδα έχει απλόχερα προσφέρει της υπηρεσίες της σε αρκετά μέρη της Ελλάδος με επέκταση και στο εξωτερικό, εξετάζοντας εκατοντάδες συνανθρώπους μας και προσφέροντας τους συνολική θεραπευτική προσέγγιση σε κάθε τους πρόβλημα. Ο εθελοντισμός δεν πρέπει να αποτελεί μόνο μια λέξη αλλά πρέπει να γίνεται καθημερινή πράξη, αυτός πιστεύω είναι και ο δρόμος για ένα πιο υγιές μέλλον.

Η επιλογή του Πλαστικού Χειρουργού αποτελεί ζήτημα μείζονος σπουδαιότητας, αφού οφείλει να χαρακτηρίζεται από ήθος, ειλικρίνεια, χειρουργική κρίση και επιστημονική κατάρτιση.

Οι ενδείξεις των κατάλληλων εφαρμογών και τεχνικών πρέπει να εξατομικεύονται και να τεκμηριώνονται επιστημονικά. Η ασφάλεια της υγεία σας αποτελεί το πρώτο μου μέλημα.”

Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση με τον Dr. Βαρναλίδη για να σας ενημερώσει σχετικά με τις σύγχρονες τεχνικές και την εφαρμογή αυτών για την υλοποίηση των στόχων σας, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του ιατρείου.