+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Μητρικός Θηλασμός

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, με οδηγό το όραμά της για ουσιαστική προσφορά και υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών, ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των γυναικών που την εμπιστεύονται. Υποστηρίζοντας την σπουδαιότητα του Μητρικού Θηλασμού από την πρώτη στιγμή της γέννησης, η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες φιλικές προς την μητέρα και το νεογνό (baby friendly):

  – Οργάνωσε τις Ομάδες Μητρικού Θηλασμού, με σκοπό να αποτελέσουν μια αλυσίδα ενημέρωσης, υποστήριξης και ενθάρρυνσης των μητέρων στην διαδικασία του θηλασμού ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Γνωρίζοντας την ανάγκη για την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τις μητέρες κατά τη διάρκεια της έναρξης του θηλασμού, οι έμπειρες και συνεχώς εκπαιδευόμενες μαίες που απαρτίζουν τις ομάδες Μητρικού Θηλασμού, προσφέροντας τις γνώσεις τους και την τεχνογνωσία τους, συμμετέχουν καθοριστικά στη σχέση μητέρας και νεογνού. Η μύηση στα οφέλη του μητρικού θηλασμού τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό, καθώς και η αύξηση στη διάρκειά του, αποτελεί ουσιαστικό σκοπό που υποστηρίζεται με την καθοδήγηση και τη συμβουλευτική αποτελεσματικών τεχνικών.

  – Ήδη από το τελευταίο τρίμηνο της κύησης, διεξάγεται το ειδικό σεμινάριο «Βάπτισμα Μητρότητας», όπου εκτός από την προετοιμασία για τον τοκετό, η μέλλουσα μητέρα ενημερώνεται για τον Μητρικό Θηλασμό και την σημαντικότητα του.

  – Προωθεί και υποστηρίζει την άμεση επαφή δέρμα-δέρμα του νεογέννητου με την μητέρα (skin to skin), με την καθοδήγηση και διακριτική επίβλεψη των μαιών, ξεκινώντας την διαδικασία κατευθείαν από την Αίθουσα Τοκετών. Αφήνοντας το νεογνό στην αγκαλιά της μητέρας αμέσως μετά τον τοκετό, προάγεται η εδραίωση του μητρικού θηλασμού και επεκτείνεται ο θηλασμός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται το δέσιμο μητέρας – νεογνού.

  – Προωθεί την άμεση επαφή του νεογνού με την μητέρα του και στην Καισαρική Τομή, αφού τις περισσότερες φορές επιλέγεται η επισκληρίδιος αναισθησία. Έτσι, κατόπιν συνεννόησης με τον αναισθησιολόγο και τον μαιευτήρα, τοποθετείται το νεογνό στην αγκαλιά της μητέρας με την βοήθεια της μαίας, χωρίς βεβαίως να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση της μητέρας από τα monitors.

  – Δημιούργησε ειδικό χώρο θηλασμού, όπου η μητέρα μπορεί να θηλάσει με ηρεμία το νεογνό, αφιερώνοντας όσο χρόνο θέλει, σε ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον. Εκεί η μητέρα μπορεί να νιώθει άνετα, χωρίς να ενοχλεί ή να ενοχλείται από τρίτους.

  – Δημιούργησε ειδικό δωμάτιο άντλησης μητρικού γάλακτος για την περίπτωση νοσηλείας του νεογνού στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ). Σε αυτόν τον χώρο παρέχεται προς την μητέρα κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη και τεχνογνωσία από τις μαίες του τμήματος, ενώ η μητέρα εκπαιδεύεται με το νεογνό της στην τεχνική του μητρικού θηλασμού την περίοδο που ετοιμάζονται για την έξοδο τους.

  – Δεδομένου ότι η πρακτική του αποχωρισμού του νεογνού από την μητέρα του θα πρέπει να αποφεύγεται, η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ παρέχει την δυνατότητα του rooming-in σε όλους τους τύπους δωματίων, εκτός και αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι που θα επιβάλλουν τον αποχωρισμό. Στόχος είναι να μπορεί η μητέρα να έχει την αποκλειστική διαχείριση του νεογνού, με την διακριτική παρακολούθηση των έμπειρων μαιών της Κλινικής. Το σημαντικότερο όλων, να μπορεί η μητέρα να αντιλαμβάνεται έγκαιρα τα σημάδια πείνας και κορεσμού του νεογνού της, προκειμένου να καλύπτει αποτελεσματικά τις ανάγκες του.

  Δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης θηλασμού (2310 984515 & 2310 984559), όπου έμπειρες μαίες σας δίνουν τηλεφωνικά απαντήσεις για θέματα σχετικά με τον θηλασμό.