+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Οδηγίες για τον τοκετό

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, το μεγαλύτερο ιδιωτικό μαιευτήριο της βόρειας Ελλάδας, έχει στόχο να παραμείνει στην κορυφή και να πρωτοπορεί σε μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής σας, τη γέννηση του παιδιού σας. Δημιουργήσαμε ένα μαιευτήριο το οποίο αγκαλιάζει και φροντίζει τη μητέρα από τη σύλληψη, στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, αλλά και το νεογνό σας από τις πρώτες ώρες και ημέρες της ζωής του. Στηρίζουμε το όραμα μας με πράξεις και αναπτύξαμε όλα τα τμήματα για να στηρίξουμε τη μητρότητα.

  Το Μαιευτικό Τμήμα της ΓΕΝΕΣΙΣ φιλοξενεί το θαύμα της ζωής καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, με τις καλύτερες προϋποθέσεις!

  Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σας και σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε πριν τον τοκετό σας για να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις και στα δωμάτιά μας, ώστε να εξοικειωθείτε με το χώρο όπου θα γίνετε μητέρα (λόγω συμμόρφωσης των οδηγιών για τον COVID-19 αναστέλλονται οι ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις και τα δωμάτια της κλινικής μέχρι νεωτέρας).

  Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους πρόληψης της μετάδοσης της νέας παραλλαγής της COVID-19, ισχύουν μέχρι νεωτέρας τα ακόλουθα μέτρα:

  • Όλοι τα εσωτερικά περιστατικά (επίτοκες και χειρουργικά περιστατικά) εισέρχονται στην Κλινική μετά από αρνητικό PCR 48 ωρών.
  • Όλοι οι συνοδοί, ανεξάρτητα εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι, θα υποβάλλονται σε εξέταση PCR πριν την είσοδο τους στην Κλινική.
  • Ο συνοδός των επιτόκων θα έχει τη δυνατότητα επίσκεψης μόνο την επομένη ημέρα του τοκετού με το ήδη υπάρχον PCR.
  • Στα χειρουργικά περιστατικά επιτρέπεται συνοδός μόνο στα μονόκλινα μετά από αρνητικό PCR με την προϋπόθεση ότι δεν εξέρχεται από την Κλινική.
  • Στα μονόκλινα επίσης επιτρέπεται η παραμονή του συνοδού της επιτόκου με την προϋπόθεση ότι δεν εξέρχεται από την Κλινική και δεν εναλλάσσεται με άλλο συγγενή.
  • Όλοι οι συνοδοί των επαπειλούμενων κυήσεων θα έχουν την δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο μετά τη διενέργεια PCΡ 48 ωρών και εκτός του θαλάμου νοσηλείας.
  • Για τη διενέργεια όλων των επεμβάσεων με γενική αναισθησία ή γενική αναισθησία βραχείας διάρκειας (μέθη) απαιτείται PCR 48 ωρών. Αφορά και τις γαστρεντερολογικές παρεμβάσεις.
  • Στις επεμβάσεις με τοπική αναισθησία οι εμβολιασμένοι ή οι νοσήσαντες του τελευταίου τριμήνου θα πρέπει να υποβάλλονται πριν την επέμβαση σε rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι σε PCR.
  • Για τη διενέργεια καρδιοτοκογραφημάτων, υπερήχων, αξονικών ή μαγνητικών τομογραφιών απαιτείται η διενέργεια rapid test 24 ωρών ανεξάρτητα εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι και δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Κλινική των συνοδών τους.
  • Όλοι οι εισερχόμενοι στην Κλινική υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα FFP2/KN95 ή διπλή χειρουργική μάσκα ή μάσκα συν προσωπίδα-ασπίδα. 

  Οδηγός Μαιευτικού Τμήματος

  Για να προετοιμασθείτε καλύτερα και να γίνει η διαμονή σας πιο ευχάριστη, θα θέλαμε την προσοχή σας στα παρακάτω σημεία:

  Πριν τον τοκετό

  Προσφορά μαιευτικού τμήματος

  • Αναβάθμιση κατηγορίας δωματίου στον τοκετό για όσες γυναίκες πραγματοποιήσουν πλήρη υπερηχογραφικό έλεγχο στη ΓΕΝΕΣΙΣ. Ενδεικτικά: Υπερηχογραφικό έλεγχο 1ου τριμήνου / Μέτρηση Αυχενικής Διαφάνειας & PAPP-A και Υπερηχογράφημα 2ου επιπέδου, Doppler σε συνδυασμό με ένα από τα παραπάνω υπερηχογραφήματα 1ου ή 2ου τριμήνου ή Αμνιοπαρακέντηση.

  Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

  Μπορεί να θέλετε να ετοιμάσετε μια τσάντα για το μαιευτήριο με αντικείμενα που θα χρειαστείτε πριν και μετά τον τοκετό. Σας προτείνουμε να έχετε τα πάντα έτοιμα κατά τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης σας, καθότι υπάρχει η πιθανότητα να γεννήσετε μέρες ή βδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού. Απαραίτητα αντικείμενα είναι:

  • Νυχτικό
  • Εσώρουχα (προαιρετικά μιας χρήσεως)
  • Στηθόδεσμος και επιθέματα θηλασμού
  • Poυχισμός για την αναχώρηση
  • Τα προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας (π.χ. οδοντόβουρτσα, αφρόλουτρο κ.λπ.)
  • Κατά την αναχώρηση θα χρειαστείτε ένα φορμάκι και μια κούνια μεταφοράς για το μωρό σας.

  Σχετικά ειδικά προϊόντα μπορείτε να προμηθευθείτε και εντός τns Κλινικής, όπου λειτουργεί κατάστημα ειδών bebe και mini market. Για την εξυπηρέτησή σας και των επισκεπτών σας, στην Κλινική λειτουργούν επίσης ανθοπωλείο, cafe – restaurant, ζαχαροπλαστείο-chocolaterie, κοσμηματοπωλείο και ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω του COVID-19, το ζαχαροπλαστείο-chocolaterie, και το κοσμηματοπωλείο παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

  Επιλογή δωματίου για επικείμενη νοσηλεία

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ δίνει μεγάλη βαρύτητα στους χώρους νοσηλείας και παραμονής των ασθενών. Τα δωμάτια , ανεξαρτήτου αριθμού κλινών, διαθέτουν όλα λουτρό, ψυγείο, υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και έπιπλα σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις νοσηλευτικές ανάγκες των ασθενών. Τα χρώματα και η διακόσμηση των δωματίων είναι φιλικά, οι χώροι τους ευρύχωροι και διαθέτουν όλα κλιματισμό, τηλεόραση, καθώς και δωρεάν Wi-Fi. Μπορείτε να επιλέξετε τις ακόλουθες κατηγορίες δωματίων:

  • Σουίτα: Δίχωρο δωμάτιο με ξεχωριστό σαλόνι με διαχωριστικό / δυνατότητα επιλογής γευμάτων με πολυτελή τρόπο σερβιρίσματος /  δυνατότητα σίτισης συνοδού χωρίς επιπλέον χρέωση / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο /  διάθεση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης / σαμπάνια & ανθοδέσμη κατά την υποδοχή / είδη υγιεινής και για τον συνοδό
  • Μονόκλινο LUX: ευρύχωρο δωμάτιο με θέα / δυνατότητα επιλογής γευμάτων / δυνατότητα σίτισης συνοδού χωρίς επιπλέον χρέωση / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο
  • Μονόκλινο Α: δυνατότητα επιλογής γευμάτων / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο
  • Δίκλινο LUX: δωμάτιο με θέα  / προσωπικά είδη υγιεινής / ατομική τηλεόραση / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια
  • Δίκλινο A: δωμάτιο με θέα / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια
  • Τρίκλινο: δωμάτιο με θέα / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια

  Τοκετός και Νοσηλεία

  Πού πηγαίνετε

  Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στο Επίπεδο -1 του κτιρίου. Το Μαιευτικό Τμήμα διαθέτει ανεξάρτητη εξωτερική είσοδο (Υποδοχή Επιτόκων), με ξεχωριστό χώρο στάθμευσης. Μπορείτε, βεβαίως, να εισέλθετε και από την Κεντρική Είσοδο της Κλινικής. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό θα σας υποδεχθεί και θα σας οδηγήσει στο Τμήμα.

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Για λόγους ασφαλείας λόγω του COVID-19, η είσοδος στην Κλινική πραγματοποιείται αποκλειστικά από την κεντρική είσοδο στο Ισόγειο.

  Ποιος σας συνοδεύει

  Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να συνοδεύεται στην αίθουσα ωδίνων – τοκετού από έναν και μόνο συνοδό, το σύζυγο ή άλλο άτομο της επιλογής της. Ο συνοδός είναι υποχρεωμένος να φορέσει την κατάλληλη ενδυμασία που θα του προμηθεύσει η μαία υποδοχής και να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Κλινικής, καθώς και με υπόδειξη του θεράποντος Ιατρού.

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εμβολιασμένοι συνοδοί των νοσηλευόμενων (ένας μοναδικός συνοδός ανά νοσηλευόμενο)πρέπει να διενεργούν RAPID test εντός 48 ωρών πριν την είσοδο τους. Οι ανεμβολίαστοι συνοδοί των νοσηλευόμενων πρέπει να διενεργούν PCR test εντός 48 ωρών πριν την είσοδο τους.

  Πότε μπορούν να σας επισκεφτούν

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε συμμόρφωση με Υπουργικές Αποφάσεις για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σας ενημερώνουμε ότι, μέχρι νεωτέρας, αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλους τους τύπους δωματίων και για όλους τους τύπους των περιστατικών. Αποκλειστικά για διαμονή σε μονόκλινο θάλαμο νοσηλείας, υπάρχει η δυνατότητα παραμονής του συνοδού ΧΩΡΙΣ την δυνατότητα εξόδου του από την Κλινική.

  Νέα διαδικασία αίτησης για Δήλωση Γέννησης Νεογνού (ψηφιακά)

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ εφάρμοσε πρώτη την ψηφιακά διαδικασία για την αίτηση της Δήλωσης Γέννησης προς όφελος των νέων γονιών. Πλέον, η δήλωση γέννησης λαμβάνει χώρα στην Κλινική από εξουσιοδοτημένο προσωπικό μέσω της σχετικής εφαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος Μητρώου Πολιτών, με αναγκαία την παρουσία ενός εκ των δύο γονέων. Κατά την εισαγωγή σας στην Κλινική πρέπει να προσκομίσετε:

  • αστυνομικές ταυτότητες των δύο γονέων και
  • αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) της μητέρας (που να είναι δικαιούχος)
  • την ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) της μητέρας
  • για τους αλλοδαπούς γονείς, τα διαβατήρια των δύο γονέων, άδεια παραμονής και μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα: 1) η ληξιαρχική πράξη γάμου και 2) τo πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • πρόσφατη ληξιαρχική πράξη γάμου η σύμφωνο συμβίωσης εάν υπάρχουν

  Όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών ή αναζητούνται αυτεπαγγέλτως ηλεκτρονικά ΧΩΡΙΣ να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους γονείς. Με αυτόν τον απλό τρόπο, εκδίδεται η Δήλωση Γέννησης του νεογνού, η οποία αποστέλλεται ηλεκτρονικά απευθείας στο Ληξιαρχείο Πυλαίας. Με τη σειρά του, το Ληξιαρχείο εκδίδει τη Ληξιαρχική Πράξη γέννησης, ενώ διεκπεραιώνονται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ η απόδοση ΑΜΚΑ με ταυτόχρονη ενημέρωση λοιπών δημόσιων υπηρεσιών.

  Υπηρεσίες υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού: Ειδική Σύμβουλος Θηλασμού / Αποκλειστικός θηλασμός / Δυνατότητα rooming – in σε όλες τις κατηγορίες δωματίων

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, αντιλαμβανόμενη τα οφέλη του θηλασμού, υποστηρίζει το μητρικό θηλασμό με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παρέχει τη δυνατότητα rooming in σε όλες τις κατηγορίες δωματίων 24ώρες το 24ωρο, καθώς και δυνατότητα αποκλειστικού θηλασμού. Για την διευκόλυνση του αποκλειστικού θηλασμού, στους νοσηλευτικούς ορόφους λειτουργεί και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τον θηλασμό των νεογνών.

  Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε σχετικά με τον θηλασμό, εκτός από το μαιευτικό προσωπικό που σας υποστηρίζει, υπάρχει στην διάθεση σας και εξειδικευμένη σύμβουλος θηλασμού.

  Δωρεάν σεμινάρια λεχωϊδων

  Κατά την παραμονή σας στην Κλινική, μπορείτε να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ, κάθε:

  Δευτέρα – Τετάρτη -Παρασκευή 12:30-13:30, το «Σεμινάριο Περιποίησης Νεογνού», όπου εξειδικευμένο προσωπικό σας ενημερώσει σχετικά με θέματα θηλασμού και περιποίησης του νεογνού.

  Τρίτη -Πέμπτη 12:30-13:30, το «Σεμινάριο Θηλασμού», όπου εξειδικευμένο προσωπικό σας συμβουλεύει για θέματα σχετικά με τον θηλασμό του νεογνού.

  Προαιρετικοί έλεγχοι νεογνών

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ελέγχου 45 μεταβολικών νοσημάτων, καθώς και ελέγχου όρασης και ακοής του νεογνού από εξειδικευμένους ιατρούς. Εάν επιθυμείτε την διενέργεια των νεογνικών ελέγχων, συμπληρώστε το ειδικό έντυπο που θα σας διανεμηθεί στην αρχή της νοσηλείας σας.

  Υπηρεσία προαιρετικής φωτογράφισης νεογνού

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ συνεργάζεται με εξωτερικό φωτογράφο για την προαιρετική φωτογράφηση των νεογέννητων. Κατόπιν έγγραφης συναίνεσης από εσάς απευθείας προς την φωτογράφο, επαγγελματίας γυναίκα φωτογράφος θα προχωρήσει στην φωτογράφιση, τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι του COVID-19. Τις φωτογραφίες θα σας τις δείξει στο δωμάτιο σας η ίδια η φωτογράφος.

  Δωρεάν Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτική

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ, στα πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισης και εμπλουτισμού των υπηρεσιών της, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε όλους τους νοσηλευόμενους που προσέρχονται σε αυτήν για τοκετό ή χειρουργική επέμβαση. Συγκεκριμένα, υπό την ένταση α) του τοκετού ή/και της λοχείας, β) μίας επέμβασης ή γ) μιας χρόνιας νοσηλείας, η στήριξη από έναν ειδικό μπορεί να οδηγήσει στην ψυχολογική αποσυμπίεση και να προσφέρει μία βοηθητική κατεύθυνση. Απώτερος στόχος μας είναι η ψυχική ηρεμία και η ισορροπία των νοσηλευόμενων στην Κλινική.

  Πότε μπορείτε να φύγετε

  Ο ιατρός σας θα σας ενημερώσει για το πότε μπορείτε να αναχωρήσετε από την Κλινική. Συνήθως ο χρόνος παραμονής σε Φυσιολογικό Τοκετό είναι τρείς (3) ημέρες, ενώ στην περίπτωση Καισαρικής Τομής είναι τέσσερις (4) ημέρες.

  Μετά το Εξιτήριο

  Δωρεάν επίσκεψη στον παιδίατρο της Κλινικής 

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ αντιλαμβανόμενη την σημαντικότητα των πρώτων ημερών της ζωής ενός νεογνού, σας παρέχει δωρεάν παιδιατρικές επισκέψεις στον παιδίατρο της Κλινικής. Κατά την διαμονή για τον τοκετό, ζητήστε πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπηρεσία. Συγκεκριμένα:

  • Μια επίσκεψη εντός 48ωρών από την ημέρα του εξιτηρίου.
  • Δεύτερη επίσκεψη εντός 10-15 ημερών από την ημέρα του τοκετού.

  Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης θηλασμού

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης θηλασμού (2310 984515 και 2310 984559), όπου έμπειρες μαίες σας δίνουν τηλεφωνικά απαντήσεις για θέματα σχετικά με τον θηλασμό.