+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Οδηγίες για τον τοκετό

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, η μεγαλύτερη ιδιωτική κλινική προσανατολισμένη στη γυναίκα στη Βόρεια Ελλάδα, έχει στόχο να βρίσκεται δίπλα σας, με σεβασμό και εξειδίκευση, σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας, τη γέννηση του παιδιού σας.

  Δημιουργήσαμε μία γενική κλινική η οποία αγκαλιάζει και φροντίζει τη μητέρα από τη σύλληψη έως την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, αλλά και το νεογνό από τις πρώτες ώρες και ημέρες της ζωής του. Στηρίζουμε το όραμα μας με πράξεις, αναπτύσσοντας όλα τα τμήματα γύρω από τη γυναίκα.

  Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σας και σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε πριν τον τοκετό σας για να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις και στα δωμάτιά μας, ώστε να εξοικειωθείτε με το χώρο όπου θα γίνετε μητέρα.

  Οδηγός Μαιευτικού Τμήματος

  Για να προετοιμαστείτε καλύτερα και να γίνει η διαμονή σας πιο ευχάριστη, θα θέλαμε την προσοχή σας στα παρακάτω σημεία:

  Πριν τον τοκετό

  Προσφορά μαιευτικού τμήματος

  Στην Κλινική μας, δίνεται η δυνατότητα αναβάθμισης κατηγορίας δωματίου στον τοκετό για όσες γυναίκες πραγματοποιήσουν δύο από τους προγεννητικούς ελέγχους σε εμάς. Ενδεικτικά:
  -Αυχενική Διαφάνεια & Β επιπέδου ή
  -Β επιπέδου & Doppler

  Χρήσιμες Συμβουλές πριν την εισαγωγή και τι πρέπει να έχετε μαζί σας

  Κατόπιν νεότερων οδηγιών σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι ασθενείς και οι επίτοκες που προσέρχονται  ή εισάγονται / νοσηλεύονται για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας, δεν υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), εκτός εάν παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

  Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας κατά την εισαγωγή:

  • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
  • Σε περίπτωση προγενέστερου τοκετού σε άλλη Κλινική του Ομίλου EUROMEDICA, ληξιαρχική πράξη γέννησης του τέκνου (για τους τοκετούς μετά τον 3/2020) ή βεβαίωση τοκετού από την άλλη Κλινική (για τους τοκετούς πριν τον 3/2020).
  • Κάρτα Νοσηλείας ή όποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο ασφαλίσεως προβλέπει η Ασφαλιστική σας Εταιρεία (σε περίπτωση που έχετε ιδιωτική ασφάλιση)

  Τι θα πρέπει να αποφύγετε να έχετε μαζί σας:

  • Τιμαλφή καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά

  Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια νοσηλείας:

  Σε περίπτωση που ετοιμάσετε τσάντα για το μαιευτήριο, απαραίτητα αντικείμενα για πριν και μετά τον τοκετό είναι τα παρακάτω:

  • Πιτζάμες ή νυχτικιά, ρόμπα
  • Εσώρουχα (προαιρετικά μιας χρήσεως)
  • Στηθόδεσμος και επιθέματα θηλασμού
  • Poυχισμός για την αναχώρηση
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σφουγγάρι, αφρόλουτρο, χτένα ή βούρτσα μαλλιών κ.λπ.)
  • Κατά την αναχώρηση σας, θα χρειαστείτε ένα φορμάκι και καρεκλάκι μεταφοράς για το μωρό σας

  Σας προτείνουμε να έχετε τα πάντα έτοιμα κατά τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης σας καθότι υπάρχει η πιθανότητα να γεννήσετε μέρες ή βδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού.

  Για την δική σας διευκόλυνση (και των επισκεπτών), σας ενημερώνουμε ότι εντός της Κλινικής λειτουργούν cafe – restaurant, ανθοπωλείο και ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.  

  Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια νοσηλείας:

  • Μην αφήνετε προσωπικά αντικείμενα αξίας στο θάλαμο νοσηλείας. Η Κλινική δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απώλεια τους.
  • Να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος τα γυαλιά σας, τα ακουστικά βαρηκοΐας σας ή/και η οδοντοστοιχία σας, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε (για αποφυγή τυχόν απώλειας).
  • Κατά τις μετακινήσεις σας, να φοράτε παπούτσια ή παντόφλες που δεν γλιστράνε.                                                                                                                

  Επιλογή δωματίου για επικείμενη νοσηλεία

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ δίνει μεγάλη βαρύτητα στους χώρους νοσηλείας και παραμονής των ασθενών. Τα δωμάτια, ανεξαρτήτου αριθμού κλινών, διαθέτουν όλα λουτρό, ψυγείο, υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και έπιπλα σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις νοσηλευτικές ανάγκες των ασθενών. Τα χρώματα και η διακόσμηση των δωματίων είναι φιλικά, οι χώροι τους ευρύχωροι και διαθέτουν όλα κλιματισμό, τηλεόραση, καθώς και δωρεάν Wi-Fi. Φυσικά το νοσηλευτικό προσωπικό του κάθε ορόφου, είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο, δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη.

  Για τον τοκετό σας μπορείτε να επιλέξετε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες δωματίων:

  • Σουίτα: Δίχωρο δωμάτιο με ξεχωριστό σαλόνι με διαχωριστικό / δυνατότητα επιλογής γευμάτων με πολυτελή τρόπο σερβιρίσματος /  δυνατότητα σίτισης συνοδού χωρίς επιπλέον χρέωση / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο /  διάθεση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης / σαμπάνια & ανθοδέσμη κατά την υποδοχή / είδη υγιεινής και για τον συνοδό
  • Μονόκλινο LUX: ευρύχωρο δωμάτιο με θέα / δυνατότητα επιλογής γευμάτων / δυνατότητα σίτισης συνοδού χωρίς επιπλέον χρέωση / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο
  • Μονόκλινο Α: δυνατότητα επιλογής γευμάτων / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο
  • Δίκλινο LUX: δωμάτιο με θέα  / προσωπικά είδη υγιεινής / ατομική τηλεόραση / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια
  • Δίκλινο A: δωμάτιο με θέα / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια
  • Τρίκλινο: δωμάτιο με θέα / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια

  Οδηγίες για τη διασφάλιση διαδικασιών παράδοσης και παραλαβής βλαστοκυττάρων (αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος) σε Τράπεζες ΟπΑ.

  Διαβάστε ΕΔΩ

  ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ

  Κατόπιν νεότερης απόφασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της Κλινικής, η χρήση προστατευτικής μάσκας γίνεται υποχρεωτική για όσους κινούνται εντός της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ.

  Σχετικά με το επισκεπτήριο, αυτό επιτρέπεται εκτός θαλάμου νοσηλείας καθημερινά 11.30′-13.30‘ και 17.30′-19.30′.

  Επιτρέπεται η επίσκεψη ενός (1) συγκεκριμένου συνοδού ανά ασθενή εντός του θαλάμου νοσηλείας στις προκαθορισμένες ώρες επισκεπτηρίου. Δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο σε περίπτωση συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πχ πυρετός, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια κλπ.).

  Απαγορεύεται το επισκεπτήριο σε παιδιά κάτω των 12 ετών, για καλύτερο έλεγχο των λοιμώξεων και την ασφάλεια των ασθενών.

  Τοκετός και Νοσηλεία

  Πού πηγαίνετε

  Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στο Επίπεδο -1 του κτιρίου. Μπορείτε να εισέλθετε και από την Κεντρική Είσοδο της Κλινικής. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό μας θα σας υποδεχθεί και θα σας οδηγήσει στο Τμήμα.

  Ποιος σας συνοδεύει

  Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να συνοδεύεται στην αίθουσα ωδίνων – τοκετού από έναν και μόνο συνοδό, το σύζυγο ή άλλο άτομο της επιλογής της. Ο συνοδός είναι υποχρεωμένος να φορέσει την κατάλληλη ενδυμασία που θα του προμηθεύσει η μαία υποδοχής και να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Κλινικής, καθώς και με τις υποδείξεις του θεράποντος Ιατρού.

  Πότε μπορούν να σας επισκεφτούν

  Σχετικά με το επισκεπτήριο, αυτό επιτρέπεται εκτός θαλάμου νοσηλείας καθημερινά 11.30-13.30 και 17.30-19.30. Επιτρέπεται η επίσκεψη ενός (1) συνοδού ανά ασθενή εντός του θαλάμου νοσηλείας στις προκαθορισμένες ώρες επισκεπτηρίου, με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας. Δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο σε περίπτωση συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πχ πυρετός, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια κλπ.).

  Νέα διαδικασία αίτησης για Δήλωση Γέννησης Νεογνού (ψηφιακά)

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ εφάρμοσε πρώτη την ψηφιακή διαδικασία για την αίτηση της Δήλωσης Γέννησης προς όφελος των νέων γονιών. Πλέον, η δήλωση γέννησης λαμβάνει χώρα στην Κλινική από εξουσιοδοτημένο προσωπικό μέσω της σχετικής εφαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος Μητρώου Πολιτών, με αναγκαία την παρουσία ενός εκ των δύο γονέων. Κατά την εισαγωγή σας στην Κλινική πρέπει να προσκομίσετε:

  • αστυνομικές ταυτότητες των δύο γονέων
  • αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) της μητέρας (που να είναι δικαιούχος)
  • την ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) της μητέρας
  • για τους αλλοδαπούς γονείς, τα διαβατήρια των δύο γονέων, άδεια παραμονής και μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα: 1) η ληξιαρχική πράξη γάμου και 2) τo πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • πρόσφατη ληξιαρχική πράξη γάμου η σύμφωνο συμβίωσης, εάν υπάρχουν

  Όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών ή αναζητούνται αυτεπαγγέλτως ηλεκτρονικά ΧΩΡΙΣ να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους γονείς. Με αυτόν τον απλό τρόπο, εκδίδεται η Δήλωση Γέννησης του νεογνού, η οποία αποστέλλεται ηλεκτρονικά απευθείας στο Ληξιαρχείο Πυλαίας. Με τη σειρά του, το Ληξιαρχείο εκδίδει τη Ληξιαρχική Πράξη γέννησης, ενώ διεκπεραιώνονται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ η απόδοση ΑΜΚΑ με ταυτόχρονη ενημέρωση λοιπών δημόσιων υπηρεσιών.

  Υπηρεσίες υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού: Ειδική Σύμβουλος Θηλασμού / Αποκλειστικός θηλασμός / Δυνατότητα rooming – in σε όλες τις κατηγορίες δωματίων

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, αντιλαμβανόμενη τα οφέλη του θηλασμού, υποστηρίζει το μητρικό θηλασμό με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παρέχει τη δυνατότητα rooming in σε όλες τις κατηγορίες δωματίων 24ώρες το 24ωρο, καθώς και τη δυνατότητα αποκλειστικού θηλασμού. Για την διευκόλυνση του αποκλειστικού θηλασμού, στους νοσηλευτικούς ορόφους λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τον θηλασμό των νεογνών.

  Αίθουσα Θηλασμού

  Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε σχετικά με τον θηλασμό, εκτός από το μαιευτικό προσωπικό που σας υποστηρίζει, υπάρχει στην διάθεση σας και εξειδικευμένη σύμβουλος θηλασμού.

  Δωρεάν σεμινάρια λεχωϊδων

  Κατά την παραμονή σας στην Κλινική, μπορείτε να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ στους ορόφους, κάθε:

  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή το «Σεμινάριο Περιποίησης Νεογνού», όπου εξειδικευμένο προσωπικό σας ενημερώνει για το μπάνιο και τη γενικότερη περιποίηση του μωρού σας.

  Τρίτη & Πέμπτη το «Σεμινάριο Θηλασμού», όπου εξειδικευμένο προσωπικό σας συμβουλεύει και σας βοηθά σε θέματα σχετικά με τον θηλασμό του νεογνού.

  Προαιρετικοί έλεγχοι νεογνών

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ελέγχου 45 μεταβολικών νοσημάτων, καθώς και ελέγχου όρασης και ακοής του νεογνού από εξειδικευμένους ιατρούς. Εάν επιθυμείτε την διενέργεια των νεογνικών ελέγχων, συμπληρώστε το ειδικό έντυπο που θα σας διανεμηθεί στην αρχή της νοσηλείας σας.

  Υπηρεσία προαιρετικής φωτογράφισης νεογνού

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ συνεργάζεται με εξωτερικό φωτογράφο για την προαιρετική φωτογράφηση του μωρού σας. Κατόπιν έγγραφης συναίνεσης από εσάς απευθείας προς την φωτογράφο, επαγγελματίας γυναίκα φωτογράφος θα προχωρήσει στην φωτογράφιση, τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τις φωτογραφίες θα σας τις δείξει στο δωμάτιο σας η ίδια η φωτογράφος.

  Δωρεάν Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτική

  Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, στα πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισης και εμπλουτισμού των υπηρεσιών της, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε όλους τους νοσηλευόμενους που προσέρχονται σε αυτήν, για τοκετό ή χειρουργική επέμβαση. Συγκεκριμένα, υπό την ένταση α) του τοκετού ή/και της λοχείας, β) μίας επέμβασης ή γ) μιας χρόνιας νοσηλείας, η στήριξη από έναν ειδικό μπορεί να οδηγήσει στην ψυχολογική αποσυμπίεση και να προσφέρει μία βοηθητική κατεύθυνση. Απώτερος στόχος μας είναι η ψυχική ηρεμία και η ισορροπία των νοσηλευόμενων στην Κλινική.

  Πότε μπορείτε να φύγετε

  Ο ιατρός σας θα σας ενημερώσει για το πότε μπορείτε να αναχωρήσετε από την Κλινική. Συνήθως ο χρόνος παραμονής σε Φυσιολογικό Τοκετό είναι τρείς (3) ημέρες, ενώ στην περίπτωση Καισαρικής Τομής είναι τέσσερις (4) ημέρες.

  Μετά το Εξιτήριο

  Δωρεάν επίσκεψη στον παιδίατρο-νεογνολόγο της Κλινικής 

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ αντιλαμβανόμενη την σημαντικότητα των πρώτων ημερών της ζωής ενός νεογνού, σας παρέχει 2 δωρεάν παιδιατρικές επισκέψεις στον παιδίατρο-νεογνολόγο της Κλινικής μας. Κατά την διαμονή για τον τοκετό, ζητήστε πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπηρεσία. Συγκεκριμένα:

  • Πρώτη επίσκεψη εντός 48ωρών από την ημέρα του εξιτηρίου.
  • Δεύτερη επίσκεψη εντός 10-15 ημερών από την ημέρα του τοκετού.

  Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης θηλασμού

  Η ΓΕΝΕΣΙΣ δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης θηλασμού (2310 984515 και 2310 984559), όπου έμπειρες μαίες σας δίνουν, τηλεφωνικά, απαντήσεις για θέματα σχετικά με τον θηλασμό.