+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Fit for 2: Δωρεάν Prenatal πρόγραμμα γυμναστικής

  Το Fit For 2 είναι ένα δωρεάν, ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα άσκησης για την περίοδο της κύησης, και απευθύνεται σε όλες τις εγκυμονούσες, ανεξάρτητα από την προ της κύησης φυσική και προπονητική τους κατάσταση. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι να υπάρχει έγκριση του γυναικολόγου που παρακολουθεί την εγκυμονούσα.

  Λίγα λόγια για το Fit For 2

  Το Fit For 2προσαρμόζεται στις ανάγκες που έχουν οι εγκυμονούσες κάθε τμήματος καθώς και στο τρίμηνο που διανύουν, ώστε κάθε μία ξεχωριστά να βιώσει τα οφέλη της άσκησης κατά την περίοδο της κύησης. Ως πρόγραμμα είναι σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές των ACOG, ACSM και SCOGC και αποτελεί συνισταμένη πολλών τύπων άσκησης. Μέσω του Fit For 2, οι έγκυοι μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική τους υγεία, να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία, να μειώσουν ή να εξαλείψουν πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους ώστε να είναι λειτουργικές στην καθημερινότητά τους.

  Τι περιλαμβάνει ένα μάθημα Fit For 2;

  Στο Fit For 2 περιλαμβάνονται ασκήσεις από τον χώρο του fitness, τη μέθοδο Kegel, τη μέθοδο pilates, τη yoga, την ορθοσωμική άσκηση, το αερόμπικ και τεχνικές μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης.

  Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Fit For 2 πραγματοποιούνται :

  • Ασκήσεις για την ενδυνάμωση ή τη διατήρηση του μυοσκελετικού συστήματος.
  • Ασκήσεις πυελικού εδάφους.
  • Ασκήσεις αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης για την ηρεμία του νου και του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.
  • Διατάσεις και ασκήσεις μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης.

  Πως μπορώ να συμμετέχω;

  Το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη τη διάρκεια της κύησης ενώ η συμμετοχή της εγκύου σταματά με τον τοκετό. Ακόμη όμως και στο μαιευτήριο, στην πρώτη φάση του τοκετού, μπορούν να κάνουν οι γυναίκες ασκήσεις με μπάλα και αναπνοές.

  To πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη από τις 18.00’ έως τις 19.00’.

  Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2310 984000 (εσωτ 2) ή να απευθυνθείτε στην Κεντρική Υποδοχή της Κλινικής.

  Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

  στο τηλέφωνο 2310 984 000 (εσωτ. 2) ή στην Κεντρική Υποδοχή της Κλινικής.