+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Fit for 2: Δωρεάν Prenatal πρόγραμμα γυμναστικής

  Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα άσκησης για την περίοδο της κύησης, το Fit For 2, προσφέρει δωρεάν η κλινική Γένεσις, απευθυνόμενη σε όλες τις εγκυμονούσες, ανεξάρτητα από την προ της κύησης φυσική και προπονητική τους κατάσταση. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι να υπάρχει έγκριση του γυναικολόγου που παρακολουθεί την εγκυμονούσα.

  Το Fit For 2, σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές των ACOG, ACSM και SCOGC, αποτελεί συνισταμένη πολλών τύπων άσκησης, ενώ τροποποιείται και προσαρμόζεται με βάση τις ανάγκες που έχουν οι  εγκυμονούσες του τμήματος και το τρίμηνο που διανύουν, ώστε κάθε μία ξεχωριστά να βιώσει τα οφέλη της άσκησης κατά την περίοδο της κύησης. Μέσω του προγράμματος οι έγκυοι μπορούν να βελτιώσουν όλες τις παραμέτρους της φυσικής τους υγείας, να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία, να μειώσουν ή να εξαλείψουν πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους και να είναι λειτουργικές στην καθημερινότητά τους. Στο Fit For 2 περιλαμβάνονται ασκήσεις από τον χώρο του fitness, τη μέθοδο Kegel, τη μέθοδο pilates, τη yoga, την ορθοσωμική άσκηση, το αερόμπικ και τεχνικές μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης.

  Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Fit For 2 πραγματοποιούνται :

  • Ασκήσεις για την ενδυνάμωση ή τη διατήρηση του μυοσκελετικού συστήματος.
  • Ασκήσεις πυελικού εδάφους.
  • Ασκήσεις αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης για την ηρεμία του νου και του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.
  • Διατάσεις και ασκήσεις μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης.

  Η ένταξη στο πρόγραμμα άσκησης, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη τη διάρκεια της κύησης, ξεκινά άμεσα με την έγκριση του γυναικολόγου.  Η συμμετοχή της εγκύου σταματά με τον τοκετό. Ακόμη όμως και στο μαιευτήριο, στην πρώτη φάση του τοκετού, μπορούν να κάνουν οι γυναίκες ασκήσεις με μπάλα και αναπνοές.

  Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 984000 ή στην Κεντρική Υποδοχή της Κλινικής.

  Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

  στο τηλέφωνο 2310 984 000 ή στην Κεντρική Υποδοχή της Κλινικής.