+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Fertilia: Μαζί για τη δημιουργία μιας νέας ζωής

  Για πολλά ζευγάρια η απόκτηση ενός παιδιού δεν είναι εύκολος στόχος. Απαιτεί υπομονή, αντοχή, συνειδητοποίηση και κυρίως ένα χέρι που θα βοηθήσει στα δύσκολα το ζευγάρι και θα φροντίσει οι προσδοκίες του να μην μετατραπούν σε απογοήτευση. Αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναλαμβάνει η Fertilia που λειτουργεί εντός της Κλινικής Γένεσις.

  Από την αρχή ως το τέλος δίπλα στο ζευγάρι, είναι εκεί, από τη διερεύνηση της υπογονιμότητας, μέχρι την εξωσωματική γονιμοποίηση, τον προγεννητικό έλεγχο και τον τοκετό, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά κυρίως με ένα ανθρώπινο πρόσωπο, με διακριτικότητα και σεβασμό στις επιθυμίες του. Άλλωστε, στη Fertilia ή γέννηση ενός παιδιού είναι πάντα ένας μεγάλος εορτασμός μαζί με κάθε ζευγάρι που εμπιστεύτηκε το Κέντρο, με το όνειρο να αποκτήσει ένα παιδί. Οι άνθρωποι της  Fertilia  δεσμεύονται  να παρέχουν προσωποποιημένη, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία υπογονιμότητας, βελτιώνοντας συνεχώς το επίπεδο φροντίδας.

  Γιατί Fertilia

  Γιατί όμως να επιλέξετε τη Fertilia, για να εκπληρώσετε αυτό το όνειρο ζωής; Γιατί η μονάδα της στελεχώνεται από επιστήμονες με πολυετή εμπειρία σε διάσημα κέντρα αναπαραγωγής του εξωτερικού, με συμμετοχή στα μεγαλύτερα συνέδρια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και καταγεγραμμένα υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

  ​Γιατί διαθέτει τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τα εργαστήριά της (εργαστήριο εμβρυολογίας, εργαστήριο ανδρολογίας και τράπεζα κρυοσυντήρησης) είναι τεχνολογικά εκσυγχρονισμένα με οργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

  Γιατί προσφέρει μεγάλο εύρος υπηρεσιών που καλύπτει όλες τις πιθανές ανάγκες του ζευγαριού, από την κρυοσυντήρηση σπέρματος/ωραρίων και την εξωσωματική γονιμοποίηση μέχρι τη δωρεά σπέρματος/ωαρίων. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν:

  Εξωσωματική Γονιμοποίηση

  Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης περιλαμβάνει τη διέγερση των ωοθηκών, την ωοληψία, τη συλλογή του σπέρματος, τη γονιμοποίηση, την καλλιέργεια των εμβρύων, την εμβρυομεταφορά και την κρυοσυντήρηση των υπολοίπων εμβρύων για μελλοντική προσπάθεια.

  Κρυοσυντήρηση ωαρίων

  Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις σύγχρονες γυναίκες που επιθυμούν να μεταθέσουν τη δημιουργία οικογένειας στο μέλλον, στο πλαίσιο της οποίας τα ωάρια της γυναίκας συλλέγονται και καταψύχονται, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά.

  Κρυοσυντήρηση σπέρματος

  Με την κρυοσυντήρηση σπέρματος έχουμε τη δυνατότητα να διαφυλάξουμε το γενετικό υλικό του άντρα σε περιπτώσεις που πρόκειται να ακολουθήσει κάποια θεραπεία, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στην ποιότητα του σπέρματός του.

  Δωρεά ωαρίων

  Στις περιπτώσεις με ιδιαίτερα χαμηλά ωοθηκικά αποθέματα, υπάρχει η επιλογή της δωρεάς ωαρίων. Η Fertilia λειτουργώντας με σεβασμό στον άνθρωπο και εφαρμόζοντας τους κανόνες της Ελληνικής Νομοθεσιας και των Ευρωπαϊκών Προτύπων, δρα υποστηρικτικά σε όλη τη διαδικασία του προγράμματος δωρεάς ωαρίων.

  Όταν έχει εξαντληθεί το απόθεμα ωαρίων της γυναίκας και δεν υπάρχει δυνατότητα για λήψη ωαρίων ικανών να γονιμοποιηθούν και να προκαλέσουν εγκυμοσύνη, υπάρχει η λύση της δωρεάς ωαρίων, μια διαδικασία στην οποία η Fertilia στηρίζει τα ζευγάρια στην εύρεση της κατάλληλης δότριας.

  Δωρεά σπέρματος

  Σε σοβαρές περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας, όπως αζωοσπερμία, σε φορεία γενετικού ή κληρονομικού νοσήματος και σε περιπτώσεις γυναικών που επιθυμούν να δημιουργήσουν μονογονεϊκή οικογένεια, η Fertilia προσφέρει την επιλογή της δωρεάς σπέρματος. Η μονάδα συνεργάζεται με αξιόπιστες τράπεζες σπέρματος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

  Αντίστοιχα για τον άνδρα υπάρχει η υπηρεσία της δωρεάς σπέρματος, όταν έχει διαγνωσθεί με αζωοσπερμία, ενώ η διαδικασία αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και σε περιπτώσεις γυναικών που επιθυμούν να δημιουργήσουν μονογονεϊκή οικογένεια. Η Fertilia συνεργάζεται με τράπεζες σπέρματος, αλλά και ωαριών σε Ελλάδα και εξωτερικό και συνδράμει στην επιλογή του κατάλληλου δότη.

  Σπερματέγχυση

  Η σπερματέγχυση, η έγχυση δηλαδή του σπέρματος στην ενδομητρική

  κοιλότητα με ειδικό καθετήρα, έχει ως στόχο τη διέγερση του ωαρίου που απελευθερώνεται με την ωορρηξία. Είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

  Πέραν όμως των υπηρεσιών αυτών στη Fertilia διερευνάται η γονιμότητα με τις μεθόδους της σαλπιγγογραφίας, του ελέγχου ωοθηκικού αποθέματος και της ανάλυσης σπέρματος.

  Συνεχώς στο πλευρό σας

  Σε όλη αυτή τη διαδικασία της διερεύνησης της γονιμότητας, αλλά και της θεραπείας οι άνθρωποι της Fertilia δεν φεύγουν από το πλευρό σας ούτε στιγμή. Η επαφή με τα επιστημονικά στελέχη της είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή και η ενημέρωση για την πορεία της θεραπείας σας είναι συνεχής.

  Το σημαντικότερο όμως είναι η κατανόηση για τις δυσκολίες της περιόδου αυτής, αλλά και για την ανυπομονησία σας να φτάσετε στον τελικό σας στόχο. Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία απαιτητική, αλλά το συναίσθημα που χαρίζει όταν πετυχαίνει τον στόχο της, την απόκτηση ενός μωρού, δικαιώνει κάθε προσπάθεια και είναι ασύγκριτο. Στο πλαίσιο αυτό η επιλογή της μονάδας από το ζευγάρι πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, με κριτήρια την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα, αλλά και την επιστημονική και τεχνολογική της επάρκεια. Το ζευγάρι πρέπει να μπορεί να εμπιστευτεί τη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης, για να πορευτούν μαζί μέχρι τον τελευταίο σταθμό. Οι άνθρωποι της Fertilia αυτό ακριβώς το αίσθημα εμπιστοσύνης θέλουν να εμπνεύσουν στα ζευγάρια που την επιλέγουν, με πυξίδα τον σεβασμό, τη διακριτικότητα, την ειλικρίνεια, την αφοσίωση και τη φροντίδα.