+30 2310 984000
 • Ελληνικά
 • English
 • Εκδήλωση για τον Μητρικό Θηλασμό από την Κλινική Γένεσις

  Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από 10.00 έως 13.00 στην αίθουσα επιστημονικών εκδηλώσεων της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ.

  Με αφορμή την εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, η Γένεσις Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική, η μεγαλύτερη Μαιευτική Κλινική στη Βόρεια Ελλάδα και μέλος του Ομίλου EUROMEDICA, διοργανώνει ειδική εκδήλωση με στόχο την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την ενημέρωση για τα οφέλη του.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 13.00 στην αίθουσα επιστημονικών εκδηλώσεων της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ.

  Ειδικοί επιστήμονες υγείας θα παρουσιάσουν όλες τις πτυχές του θηλασμού και θα μιλήσουν για τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Η έμπειρη Ομάδα Μητρικού Θηλασμού της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ θα «αγκαλιάσει» τις μανούλες και τις μέλλουσες μανούλες, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για το μπάνιο και τη γενικότερη περιποίηση του νεογέννητου.  

  Ενδεικτικά, θα καλυφθούν θέματα όπως ο ρόλος του μητρικού θηλασμού ως μέσο για την προστασία και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, η προαγωγή του μητρικού θηλασμού από τον μαιευτήρα, οι πρώτες στιγμές και ημέρες του νεογνού με την μητέρα του και ο θηλασμός, τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια του θηλασμού, αλλά και οι περιπτώσεις στις οποίες δεν ενδείκνυται, καθώς και θέματα σχετικά με τον θηλασμό κατά την περίοδο της πανδημίας. Οι ομιλητές θα δώσουν ακόμα και διατροφικά tips για τον θηλασμό.

  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Στο πλαίσιο αυτό, το παρών θα δώσουν η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου, Ιατροί του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας ΠΚΜ και η Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, κα Ελένη Γιαννούδη.

  Στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση η Κλινική παρέχει ΔΩΡΕΑΝ Προληπτικό Έλεγχο Μεταβολικών Νοσημάτων για το νεογνό αξίας 110€ (αφορά περίπτωση εγκυμοσύνης) ή δωρεάν εργαστηριακές εξέτασες / check up αξίας 60€ (αφορά θηλάζουσες μητέρες). Επίσης, η εταιρεία KIDDO θα κληρώσει δωροεπιταγή αξίας 500 €. Ακόμα, θα υπάρχει μπουφές με εδέσματα ειδικά για τις διατροφικές ανάγκες της θηλάζουσας μητέρας.


  * Επειδή ο αριθμός προσέλευσης είναι περιορισμένος λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του COVID-19, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημέρα και την ώρα δήλωσης της ηλεκτρονικής συμμετοχής. Οι τελικοί συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με email από την Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ.